Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos tésztakosárkák

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítem, egy tepsit sütőpapírral borítok.

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületre helyezem, 4 cm átmérőjű kerek kiszúróformákkal kis kerek lapokat szaggatok ki belőle. Minden második kerek lapból egy 3 cm átmérőjű formával is kiszúrok lapokat. A nagyobb átmérőjű korongokat vékonyan megkenem tejszínnel, erre illesztem a kerek peremeket (a kisebb körlapok is megsüthetők természetesen). A peremeket is megkenem tejszínnel, megszórom szezámmaggal, enyhén sózom.

A kis kosárkákat tepsire helyezem. 15-18 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Melegen köretként kínálom, de előétel is lehet.

Megjegyzés



További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek