Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos-parmezános burgonyagolyók

31 szavazat
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A szezámos-parmezános burgonyagolyók elkészítéséhez a meghámozott burgonyát felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük és burgonyanyomón áttörjük.
  2. Ha a burgonya kihűlt, hozzákeverünk 1 tojást, a reszelt sajtot, megsózzuk, megborsozzuk és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható keményebb masszát kapjunk.
  3. A burgonyás masszából diónyi golyókat formázunk, és az enyhén felvert tojásba, majd szezámmagba forgatjuk. Forró, bő olajban aranyszínűre sütjük.


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss