Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos-mézes csirkemell II.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfilét kb. 1 centi vastag szeletekre szeljük, majd közepes nagyságúra kockázzuk. Befűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, és fél órát hűtőben állni hagyjuk.

A tojást pici sóval és pici cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, sűrű masszát kell kapnunk, hasonló módon készítjük, mint a palacsintatésztát, csak sűrűbbre. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellkockákat, és egyesével bő olajban zsemleszínűre sütjük.

Amíg sül a hús, elkészíthetjük a mázat. A mézet és a cukrot felolvasztjuk, és ha már felforrósodott, beletesszük a ketchupot.

A kisült húst lecsepegtetjük, majd a mázzal meglocsoljuk, óvatosan átforgatjuk, és szezámmaggal megszórjuk. Sült burgonyával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss