Elkészítés: Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt hozzáadom a liszthez, és alaposan kidolgozom. Ha szükséges, adok még hozzá egy kis vizet, a lényeg, hogy laza állagú tésztát kapjunk, ami szépen elválik a táltól. 1,5 órát, konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztem.
Ha a tészta megkelt, 5 részre osztom, hüvelykujj vastagságú pálcákat sodrok belőle, a végét összenyomom - hogy karikát kapjak -, langyos vízbe mártom, majd a magkeverékbe, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
15 percet kelesztem az elkészült karikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre