Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos jégkrémszendvics csokoládés-tahinis keksszel

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Kb. 20 db kekszhez:
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg világos nádcukor
  • 2 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt (átszitálva)
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 9 dkg durvára vágott mogyoró
  • Valamint:
  • 15 dkg vaníliafagylalt
  • 5 dkg pirított szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

Egy keverőtálban kézi mixerrel habosra keverjük a vajat, a cukrot, a tahinit, a vanília-kivonatot és az egész tojást. Amikor szép homogén a keverékünk, hozzászitáljuk a sóval, szódabikarbónával elkevert lisztet, és egy spatulával alaposan elkeverjük. Aprított étcsokoládét és mogyorót szórunk a tésztánkba, melyet szintén jól belekeverünk.

Sütőpapírral bélelt tepsire lisztes kézzel formázunk a keksztésztából kb. pingpong labda nagyságú golyókat egymástól megfelelő távolságra, tenyerünkkel kissé szétlapítjuk. 12-14 perc alatt készre sül. Hagyjuk kihűlni.

A kész vaníliafagylaltot pirított szezámaggal krémesre keverjük. A megsült és kihűlt kekszek közé szezámos fagylaltot kanalazunk és összetapasztjuk, ízlés szerint beleforgathatjuk még szezámmagba, hogy mutatósabb legyen.

Tálalás előtt még kb. 15 percre tegyük a mélyhűtőbe, hogy jól összedermedjen – és kész is a házi jégkrémszendvics.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss