Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos húsgombócok csípős mártásban

MME MME
4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 zsemle
  • 3 evőkanál olaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 5 dkg szezámmag
  • A csípős mártáshoz:
  • 4 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg piros húsú paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tyúkhúsleves kockából
  • erőspaprikakrém ízlés szerint

Elkészítés

Előkészítés: A hagymákat, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, héját feketére sütjük, majd eltávolítjuk a héját, magját.

Elkészítés: A csípős mártáshoz az olívaolajon megfuttatjuk az újhagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a paprikát és a húslevest. Sózzuk, ízlés szerint teszünk bele erőspaprika-krémet. Összefőzzük, majd ha már langyosra hűlt, gorombára összemixeljük. Elkészítjük a húsgolyókat: a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát 1 evőkanál olajon megkapatjuk. A zsemlét összekeverjük a hússal, a tojással, az oregánóval, a petrezselyemmel, a hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék olajjal kikenünk egy hőálló tálat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húsmasszából kis golyókat készítünk, megforgatjuk szezámmagban, a tálba tesszük, és a sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük, ráöntjük a paprikás mártást, és még néhány percig sütjük. Friss bagettet kínáljuk hozzá.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 732 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss