Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos szeletek kapros-uborkás mártással

MME MME
5/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, enyhén besózzuk. Az uborkát „csíkosan” meghámozzuk, felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a kaprot leöblítjük, néhány szakállkát félreteszünk a díszítéshez, a többit a hagymával együtt finomra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét, majd hozzáadjuk az uborkát, az áttört fokhagymát, egy kevés sót, és fedő alatt 8-10 percig, majdnem puhára pároljuk. Eldolgozzuk a tejfölben a rizslisztet, az uborkához adjuk, éppen csak összeforraljuk, végül belekeverjük a maradék kaprot. Citromlével ízesítjük, és fedő alatt melegen tartjuk. A tojást kissé felverjük, a szezámmagot összekeverjük a zsemlemorzsával. A halszeleteket szárazra törölgetjük, megszórjuk liszttel, majd a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, aztán papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat, és tálra rendezzük. A paprikát apróra felkockázzuk, és a félretett kaporral együtt az uborkamártás tetejére szórjuk, amelyet külön tálban kínálunk. További köretként sós vízben főtt, petrezselymes krumpli illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 410 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss