Elkészítés:
1.) A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütő gépbe tesszük, majd megdagasztjuk, kelesztjük a tésztát.
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, háromszögekre vagdaljuk, és minden egyes háromszöget az átfogójánál (azaz a legszélesebb részénél) fogva feltekerjük.
3.) A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük vízzel, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A sütési idő lejárta előtt 15 perccel kivesszük a tepsit, és a kifliket megkenjük felvert tojással, majd aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre