Összekeverünk 2 ek lisztet a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. Hozzáadunk egy kevés langyos szódavizet, és meleg helyen felfuttatjuk. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét félretesszük, a sárgáját hozzáadjuk a felfuttatott élesztőhöz. Hozzászitáljuk a megmaradt lisztet és a csipet sót. Kis adagokban hozzákeverjük a megmaradt langyos szódát. Végül összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük 45 percig. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Mindből vékony rudacskát, majd pereceket formázunk. Mindet tepsibe rendezzük, majd megkenjük a felvert tojásfehérjével.
Meghintjük szezámmaggal. Pihentetjük további 20 percig, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre