Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos perec (sörkorcsolya)

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 16 darabhoz:
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2,2 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • A díszítéshez:
  • szezámmag

Elkészítés

1.

Összekeverünk 2 ek lisztet a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. Hozzáadunk egy kevés langyos szódavizet, és meleg helyen felfuttatjuk. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét félretesszük, a sárgáját hozzáadjuk a felfuttatott élesztőhöz. Hozzászitáljuk a megmaradt lisztet és a csipet sót. Kis adagokban hozzákeverjük a megmaradt langyos szódát. Végül összedolgozzuk az olvasztott vajjal.

2.

Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük 45 percig. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Mindből vékony rudacskát, majd pereceket formázunk. Mindet tepsibe rendezzük, majd megkenjük a felvert tojásfehérjével. 

3.

Meghintjük szezámmaggal. Pihentetjük további 20 percig, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss