Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos-mázas csirkefalatkák

> 90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemell
  • A páchoz:
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek fehérbor
  • 1 mk fehérbors
  • A bundához:
  • 1 tk sütőpor
  • 3 ek olaj
  • 2 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 dl víz
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A mázhoz:
  • 1 dl ketchup
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 2 ek méz
  • 1 mk cukor
  • A díszítéshez:
  • szezámmag

Elkészítés

  1. A csirkemelleket felkockázzuk, a pác hozzávalóit összekeverjük, és bepácoljuk a húst. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A bunda hozzávalóit összekeverjük, majd beleforgatjuk a húsokat a tésztamasszába. Ezután olajban kisütjük mindet.
  3. A mázhoz hozzávalóit összekeverjük, és a kisült, lecsepegtetett húsokat belemártogatjuk. Megszórjuk szezámmaggal, rizzsel tálaljuk.

    A legjobb csirkés receptek >>> 

    Kínait házilag >>> 

    Videóreceptek >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss