hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos masnikák

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rizslisztet, a margarint, a sajtot, a tojássárgáját, a sót és a tejfölt összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott kör egyik oldalán félig bevágjuk a tésztát. Vele szembeni oldalon két bemetszést ejtünk 1 cm-es távolságban. Az egy vágásos tésztarészt ráhajtjuk a másik oldalra, a két vágásos közti tésztát keresztül húzzuk a tészta hátuljára.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tojásfehérjével lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben takarék lángon készre sütjük, kb. 20 percig. 

Megjegyzés

Elegáns ropogtatnivaló. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek