A szikkadt zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd amikor már megszívta magát, kinyomkodjuk.
A darált húshoz egy kisebb lyukú reszelőn hozzáreszeljük a meghámozott krumplit, a vöröshagymát, és a fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, majd alaposan összegyúrjuk, és hagyjuk a húsmasszát egy fél órát állni.
A húsmasszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkben kicsit szétnyomkodjuk, a közepébe egy fürjtojást helyezünk, megformázzuk, majd beleforgatjuk a szezámmagba.
Az olajat felhevítjük, belehelyezzük a húsgolyókat, majd kisebb hőfokon, többször átfordítva szép aranybarnára sütjük őket. Amikor a húsgolyók átsültek, kiszedjük őket papírtörlőre, majd tálalásig melegen tartjuk.