Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos-krumplis húsgolyó

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A szikkadt zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd amikor már megszívta magát, kinyomkodjuk.
  2. A darált húshoz egy kisebb lyukú reszelőn hozzáreszeljük a meghámozott krumplit, a vöröshagymát, és a fokhagymát.
  3. Ezután hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, majd alaposan összegyúrjuk, és hagyjuk a húsmasszát egy fél órát állni.
  4. A húsmasszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkben kicsit szétnyomkodjuk, a közepébe egy fürjtojást helyezünk, megformázzuk, majd beleforgatjuk a szezámmagba.
  5. Az olajat felhevítjük, belehelyezzük a húsgolyókat, majd kisebb hőfokon, többször átfordítva szép aranybarnára sütjük őket. Amikor a húsgolyók átsültek, kiszedjük őket papírtörlőre, majd tálalásig melegen tartjuk.


Megjegyzés

Ízlés szerint készíthetünk nagyobb húsgolyót is, melynek a közepébe főtt tyúktojást tehetünk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss