Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos karfiol

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rózsáira szedett karfiolt gőzben pici sóval félpuhára pároljuk. Közben ledaráljuk a sonkát és elkeverjük a tejföllel és a feketeborssal.

A kivajazott tűzálló tálra ízlésesen elhelyezzük a párolt karfiolt, melynek levét jól lecsurgattuk. Egyenletesen elterítjük rajta a sonkás tejfölt, és ráreszeljük a sajtot.

Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

Közben aranysárgára pirítjuk a szezámmagot állandó keverés közben. A megsült karfiolra szórjuk, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss