Elkészítés: Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, a húsát összevágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg. A paradicsomot megmossuk, negyedekre vágjuk. A többi zöldséget megtisztítjuk, a pórét vékonyra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Az összes megtisztított hozzávalót összekeverjük, sóval, borssal, a finomra vágott korianderrel ízesítjük.
A húst a tojással összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd gombócokká formázzuk, és megforgatjuk a szezámmagban. A felforrósított olajban kisütjük.
A salátába a sajtot bekockázzuk, és a salátaleveleken tálalt húsgombócok mellé kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre