Szezámmagos halfalatok salátaágyon

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A salátához a sóskát, a vízitormát és a bébispenótot leszárazzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A meghámozott sárgarépát apróra kockázzuk, esetleg durvára reszeljük.
    2. A vinaigrette-hez a forró vízzel megmosott narancs sárga héját julienne-vágóval lehámozzuk vagy zöldséghámozóval nagyon vékony csíkokat vágunk róla. A lehámozott héj felét finomra aprítjuk, a többit félretesszük a díszítéshez. A meghámozott gyömbért finomra reszeljük, a fokhagymát présen átnyomjuk. Az olajat kikeverjük a balzsamecettel, majd a fokhagymával, a cukorral és sóval, borssal ízesítjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket, az aprított narancshéjat és a gyömbért. 
    3. A megmosott, leszárított halfilét falatnyi csíkokra vágjuk, majd megöntözzük a lime kifacsart levével és megsózzuk.
    4. A lisztet egy tányéron összekeverjük sóval és borssal. A tojást egy másik tányérba ütjük, villával felverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A szezámmagot egy harmadik tányérba szórjuk.
    5. A haldarabokat konyhai papírtörlővel leitatjuk, majd a lisztbe, a tojásba és a szezámmagba forgatva panírozzuk. Tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat a vajjal együtt, és a haldarabokat aranybarnára sütjük 3-4 perc alatt.
    6. A vinaigrette-et átkeverjük, megsózzuk és összeforgatjuk a saláta előkészített hozzávalóival. Végül a salátát adagonként tányérokra halmozzuk és elrendezzük rajta szezámmagos halfalatokat.

    Megjegyzés

    Fogas helyett más szálkamentes, friss vagy gyorsfagyasztott natúr halfilé is megfelel.
    Még gyorsabb és egyszerűbb, ha 1 csomag (kb. 35 dkg-os) friss, konyhakész salátamixet használsz hozzá a hipermarketből.
    Hétköznap könnyű vacsora lehet. Ebédre laktatóbb, ha burgonya- vagy rizskörettel kínálod.

    Recept és fotó: FIZ - MME

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss