Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos fonott kifli

90 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd félretesszük, amíg felfut.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, és belekockázzuk a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
  3. Alaposan kidagasztjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett felületen átgyúrjuk, és 5 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
  5. Egy tésztadarabot még 3 felé osztunk, és rudakat sodrunk belőlük. 3 darabot egymásra helyezünk és összefonjuk.(Én bentről szoktam kifelé haladni így nagyon szép lesz a fonat.)
  6. 5 darab fonott kiflit kapunk, amit sütőpapíros tepsibe helyezünk, és még egyszer megkelesztjük.
  7. A tetejét megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk sóval és szezámmaggal. 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss