Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos és mákos kockák

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
35 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A lisztben alaposan elmorzsoljuk a kis kockákra vágott hideg vajat. Hozzáadjuk a sót, a tojássárgájákat és a habtejszínt, majd alaposan összegyúrjuk. 
  2. A tésztából 1,5 cm vastag téglalapot formázunk, aztán folpakba csomagolva betesszük a hűtőbe 60 percre.
  3. Ha letelt az idő, vegyük ki a hűtőből a tészát. A tetejét megkenjük a villával felvert tojással, majd kis kockákra vágjuk. A kockákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megszórjuk szezámmaggal és mákkal. Végül aranysárgára sütjük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt a szezámmagos és mákos kockákat. 

Megjegyzés

Nagyobb szemű sóval, vagy egész köménymaggal is megszórhatja a kockák tetejét. Ha kihűltek, sütőpapírral bélelt fémdobozban sokáig megőrzik frissességüket. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss