A lisztben alaposan elmorzsoljuk a kis kockákra vágott hideg vajat. Hozzáadjuk a sót, a tojássárgájákat és a habtejszínt, majd alaposan összegyúrjuk.
A tésztából 1,5 cm vastag téglalapot formázunk, aztán folpakba csomagolva betesszük a hűtőbe 60 percre.
Ha letelt az idő, vegyük ki a hűtőből a tészát. A tetejét megkenjük a villával felvert tojással, majd kis kockákra vágjuk. A kockákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket megszórjuk szezámmaggal és mákkal. Végül aranysárgára sütjük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt a szezámmagos és mákos kockákat.
Nagyobb szemű sóval, vagy egész köménymaggal is megszórhatja a kockák tetejét. Ha kihűltek, sütőpapírral bélelt fémdobozban sokáig megőrzik frissességüket. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!