Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos cukkinigolyók

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A megtisztított, meghámozott cukkini magvas belsejét kikaparjuk. A húsát kisebb darabokra vágjuk, és a petrezselyemmel, a megpucolt vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt egy késes aprítóval apróra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, az ételízesítőt, a sót, a borsot, a szezámmagot és a zsemlemorzsát, és alaposan összedolgozzuk.
  3. A masszából diónyi golyókat formázunk. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk, és meghempergetjük benne a golyókat, majd forró olajban, közepes lángon világosbarnára sütjük.
  4. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat feszívja. Melegen tálaljuk. 

Megjegyzés

Ha a sütés vége felé sok levet ereszt a massza, keverjünk hozzá zsemlemorzsát. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss