Szerinted mi Európa kedvenc snackje a foci-Eb alatt?

Nyakunkon a fociláz, július közepéig minden erről szól majd, ami nem is csoda, hiszen a foci-Eb az év legjobban várt sporteseménye. És bizony nincs szurkolás ízletes snackek és finom italok nélkül. De vajon mit esznek és isznak ilyenkor a focirajongók?

Miközben arra várunk, hogy kik lesznek a 2024-es foci-Eb gólkirályai, az egyik felmérés arra volt kíváncsi, hogy a szurkolók milyen ételeket esznek a legszívesebben meccsnézés közben. Az eredmény egyáltalán nem lett meglepő, hiszen a megkérdezett focirajongók legnagyobb része chipset készít a tévé mellé.

Európa második legkedveltebb nasija a popcorn, míg a harmadik helyen a nachos végzett. Azonban ennél a rangsornál is akadnak kivételek, ugyanis Spanyolországban a nachos vezet, a svájci, a cseh, a szlovák és az osztrák szurkolók pedig a popcornt kedvelik a leginkább. De a focirajongók szívesen fogyasztanak pizzát, csirkeszárnyakat, virslit, perecet, sajtot, sőt még zöldségeket és gyümölcsöket is.

Mi a helyzet az italokkal?

Az idei foci-Eb legnépszerűbb itala természetesen a sör, ami bőségesen folyik Európa-szerte. A második helyen a szóda áll, de a limonádé és a gyümölcslé is előkelő helyen szerepel. Felkerült a listára a bor is, ahogyan az energiaitalok és a tea sem hiányozhat, csak ezek után jön a kávé és a gin tonic. De az italok terén sem minden fekete vagy fehér, ugyanis a belga szurkolók többsége a szódát részesíti előnyben, ahogyan a dánok, a szlovákok és mi, magyarok is. De vajon valóban így lesz ez? Hamarosan kiderül!

Forrás: The Phoenix Newspaper 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss