Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szerencsemalacok szilveszterre

40 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk és felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A lisztet megsózzuk és a vajjal elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a túrót és a hideg krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és legalább 1 óráig a hűtőben pihentetjük. 
  3. Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtuk, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A legkisebb korongokat 4 felé vágjuk, ebből lesznek a fülek. A kép szerint összeállítjuk a formát, lekenjük a felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.


Megjegyzés

Természetesen ezt a tésztát nem fontos malac fejnek elkészíteni, az év bármelyik szakaszában süthetjük. Csak kiszaggatjuk a korongokat és kész. - mju

Ezek is érdekelhetnek

Friss