Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szerelmes szívek

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A meggyes szívekhez (kb. 35 darabhoz):
  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár (150 g) tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tej
  • 5 dkg meggybefőtt
  • A zabpelyhes szívekhez (kb. 25 darabhoz):
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg zabpehely
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkb barna cukor
  • 7 dkg méz
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál kandírozott gyömbér
  • A mázas szívekhez (kb. 25 darabhoz):
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • A mázhoz:
  • 10 dkg poruckor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A meggyes szívekhez a tésztához összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a vajjal, a fahéjjal cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 2 órára betesszük a hűtőbe.

Pihentetés után a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, szíveket szaggatunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, megkenjük vele a szíveket, és fél szem meggyet nyomunk a közepükbe. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük.

A zabpelyhes szívekhez felolvasztjuk a vajat, összekeverjük zabpehellyel, a liszttel, a cukorral és a mézzel.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a papírt megkenjük olajjal, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Rásimítjuk a masszát, és a sütőben 10-12 percig sütjük. Még melegen szíveket szaggatunk ki belőle, hagyjuk kihűlni.

A csokoládét felolvasztjuk. Néhány szívet félig megmártunk az étcsokoládéban, a maradékra rácsorgatjuk a fehér csokoládét. Tetejükre felaprított gyömbért szórunk. Hagyjuk megszáradni.

A mázas szívekhez a tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojással. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, a mandulával, a fűszerekkel, és a vajas masszához adjuk. A tejjel hígítjuk, és alaposan összedolgozzuk.

A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire szíveket nyomunk belőle. A sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

A mázhoz simára keverjük a porcukrot a citromlével, és a szívekre kenjük. Hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss