Elkészítés: A meggyes szívekhez a tésztához összegyúrjuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a vajjal, a fahéjjal cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 2 órára betesszük a hűtőbe.
Pihentetés után a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, szíveket szaggatunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, megkenjük vele a szíveket, és fél szem meggyet nyomunk a közepükbe. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük.
A zabpelyhes szívekhez felolvasztjuk a vajat, összekeverjük zabpehellyel, a liszttel, a cukorral és a mézzel.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a papírt megkenjük olajjal, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Rásimítjuk a masszát, és a sütőben 10-12 percig sütjük. Még melegen szíveket szaggatunk ki belőle, hagyjuk kihűlni.
A csokoládét felolvasztjuk. Néhány szívet félig megmártunk az étcsokoládéban, a maradékra rácsorgatjuk a fehér csokoládét. Tetejükre felaprított gyömbért szórunk. Hagyjuk megszáradni.
A mázas szívekhez a tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojással. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, a mandulával, a fűszerekkel, és a vajas masszához adjuk. A tejjel hígítjuk, és alaposan összedolgozzuk.
A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire szíveket nyomunk belőle. A sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A mázhoz simára keverjük a porcukrot a citromlével, és a szívekre kenjük. Hagyjuk megszáradni.