Elkészítés: 1. A citromos kekszhez a hozzávalókat jól összegyúrom. Ha nehezen gyúrható, 1-2 kanál vizet hozzá lehet tenni. Megfelezem a tésztát, és az egyik felét pár csepp piros ételfestékkel beszínezem. A hűtőbe teszem minimum 30 percre, de egy éjszaka sem árt neki.
2. A mákos kekszhez is összegyúrom a hozzávalókat. Ennek is be lehet színezni a felét, de önmagában is sötét színű lesz a máktól. Ezt is hűtőbe teszem.
3. Pihentetés után kinyújtom kb. 1 cm-es vastagságúra a tésztát. Ne legyen nagyon vékony, mert könnyen törni fog, és hamarabb megég. Tetszőleges formákkal kiszurkálom. Kisebb formákkal a közepét lehet cserélgetni, így nagyon jópofa, és különleges kekszeket kapunk.
4. Előmelegített sütőben 170-180 fokon megsütöm. Akkor jó, ha éppen kezd barnulni az alja.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre