Elkészítés: A piskótához 6 db nagyobb, egész tojást kikeverünk 25 dkg kristálycukorral és 6 kanál vízzel. Kb. 5 percig kell keverni robotgéppel, mert magasra fel kell jönnie! Egy másik tálban összekeverünk 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és kb. 3 púpos kanál kakaót, hogy szép barna legyen. Ezt a száraz részt fakanállal, óvatosan belekeverjük a masszába.
A piskótatésztából 3 kerek lapot sütünk.
A krémhez 7 dl tejben megfőzzük a 3 csomag vaníliás pudingport. 5 dkg margarint hozzáadunk. Amíg kihűl, 3 dl tejszínt habosra keverünk robotgéppel, majd összekeverjük a pudinggal.
Amikor a piskótalapok kihűltek, elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: tortalap-krém-tortalap-krém-tortalap. A tetejére a margarinnal elkevert olvasztott csokoládéból öntünk. Pár percet várunk a csokoládé megdermedéséig. A torta oldalát megkenjük krémmel, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
A szív alakú tortát 3 tojásból sütjük, az összeállítása ugyanaz, mint a nagy tortáé. Ha a csoki megdermedt a nagy tortán, a szív alakú tortát a kerek torta tetejére helyezzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre