Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szerelem kosár

65 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A leveles tésztát 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőfóliával bélelt tepsibe tesszük.
  2. Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a cukorral, a sóval és a margarinnal feltesszük főni. Ha elolvad a margarin és elkezd forrni a víz, azonnal beleszórjuk a lisztet és keverni kezdjük.
  3. Addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és elkezd sercegni, ekkor elkészült a tészta. Amikor levesszük a tűzről, azonnal beleütünk egy egész tojást és robotgéppel gyors fordulaton elkeverjük a tésztába.
  4. A többi tojást is egyesével a tésztába dolgozzuk. Akkor jó az égetett tésztánk, ha a habverőről lustán pottyan le.
  5. Csillagcsöves habzsákba szedjük és a leveles tészta szélére nyomjuk.
  6. Az égetett tészta tetejét megszórjuk nagyszemű dekor cukorral. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 15 perec alatt készre sütjük. Szép pirosnak, ropogósnak kell lenni a tetejének .
  7. Amíg sül a tészta, elkészítjük a málnakrémet. A málnára szórunk 2 evőkanál cukrot, pár csepp balzsamecetet, felfőzzük, majd átpasszírozzuk.
  8. A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel. Az átpasszírozott málnalevet feltesszük forrni. Ha felforrt, akkor belecsurgatjuk a pudingport és visszatesszük a tűzre. Ha egyet rottyan, kész a málnakrém.
  9. A vaníliás krémporra ráöntjük a tejet, és egy habverővel 3 perc alatt felverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
  10. A vaníliakrémet és a tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük, díszítjük vele a kosarat. A kosár közepébe teszünk egy mokkáskanál málnakrémet. 

Megjegyzés

A levelstésztát és az égetett tésztát mindig magas hőfokon kell sütni (200 fok), metrt különben összeesik. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek