Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szeptembertől otthon is elkészítheted a kedvenc Starbucks kávédat

default user icon
MME
Hosszú vagy rövid, egyszerű fekete vagy változatosan ízesített, főzött vagy kapszulás – mindegy ki hogyan fogyasztja, a kávézás mindennapjainak egyik meghatározó eleme. Szeptembertől pedig új lehetőségek nyílnak, hiszen a minőségi kávézás szerelmesei már otthonukban is elkészíthetik kedvenc, vagy akár a kávéházláncokban megismert ikonikus italkülönlegességeiket. A kiváló minőségű alapanyag ugyanis már elérhető a boltok polcain.

Ha vendéglátásról van szó, mi magyarok szeretjük igazán megadni a módját. A világszinten ismert többfogásos étkezések és a védjegyünkké vált desszertpaletta mellett, mostantól az otthoni kávézás is nagyobb hangsúlyt kaphat. Ugyanis a Nestlé által forgalmazott Starbucks at Home portfólió Magyarországon is elérhetővé válik. Ennek köszönhetően pedig könnyedén, kimagasló alapanyagokból készíthetjük el a márka ikonikus italaihoz hasonló saját kedvenceinket is, hisz a portfólió elemei között mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő típust.

„Pörkölt szemes kávék, illetve kapszulás verziók is elérhetőek lesznek, utóbbiak NESPRESSO és NESCAFÉ DOLCE GUSTO kávégépekkel kompatibilis formában. Így teljesen mindegy, hogy valaki a hagyományos főzős kávé, az egy gombnyomásos gépes, vagy akár az itthon is egyre népszerűbb french press stílust preferálja, biztosan megtalálja a kedvencét. A kínálat minden termékének a megszokott magas minőségű, etikus kereskedelemből származó, 100%-ban arabica kávé az alapja, az ízvilág pedig a három a különböző pörkölésnek megfelelően változhat, ezzel kedvezve az eltérő ízjegyek kedvelőinek ” – mondta el Pöll Viktória, a Nestlé Hungária Kft. group brand managere.

A kávé világában nagyon sok múlik azon, hogy milyen hatások érik az alapanyagot az elkészítés előtt. Ez jelen esetben a pörkölésben nyilvánul meg, amelynek köszönhetően más-más aromát, testességet lehet kihozni az italból. Ezt tükrözi a Nestlé Starbucks at Home termékportfóliója is.

A világos pörkölés napjaink legnépszerűbb kávétrendjének számít, és főleg azoknak ajánlott, akik a könnyedebb, enyhén testes, bársonyos és lágy ízeket kedvelik. A közepes pörkölést a finom és kiegyensúlyozott, közepesen telt ízjegyek jellemzik, ami a világos, savanykás ízektől egészen a gazdagabb és élénkebb jegyekig terjedhet, így igazán izgalmas kombinációk születhetnek. Ez alapján teljesen érthető is, hogy éppen ezzel a változattal indult útjára az első Starbucks kávézó közel 50 évvel ezelőtt. De, ha valaki igazán testes, gazdag, merész kávéra vágyik, érdemes a sötét pörköléssel készült termékeket választani, amelyekben az édeskésebb pörkölt és a földesebb ízek teltebb kombinációja érződik. Természetesen ezek csak az alapokat befolyásolják, a saját egyedi kreációk megalkotása és a hangulat csak rajtunk múlik.

ILYEN GYAKRAN TISZTÍTSD MEG A KÁVÉFŐZŐT!>>> 

13 MENNYEI DESSZERT, AMIT A KÁVÉ MÉG FINOMABBÁ TESZ>>> 

ÍGY FŐZZ TÖKÉLETES KÁVÉT KOTYOGÓBAN!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss