Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szeptemberi tésztasaláta

MME MME
1 3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát olaj nélküli sós vízben al dente állagúra főzöm. Közben a csirkemellet és a sonkát 1 centi széles csíkokra, a barackot és a körtét (hámozás után) hasábokra, a sajtot kockára vágom. Az olajat egy serpenyőben felforrósítom, beleszórok 1 kávéskanál sót. Félbe vágom a fokhagymákat, az olajban megfuttatom, majd kidobom. A csirkemelleket a római kömény társaságában a tűzforró olajba keverem, pillanatok alatt pirul. Ekkor beleszórom a diót és a sonkát, majd kis lángon pirítom még pár percen át, vigyázva, meg ne égjen a dió. A hasábokra vágott gyümölcsöket hozzákeverem, és még 1-2 percen át párolom, ügyelve, hogy ne puhuljanak meg túlságosan. Egy tálba töltöm a tejszínt, borsozom, és hozzákeverem a serpenyő még meleg, de már nem tűzforró tartalmát, a szőlőszemeket, a sajtkockákat és a leszűrt, de nem leöblített tésztát. Ha kell, sózom, majd 2 órán át hűtőben tárolom, hogy összeolvadjanak az ízek. Tálaláskor pici dióval díszítek minden adagot.

Megjegyzés

Azért szeptemberi, mert ezekkel az idénygyümölcsökkel készítve a legfinomabb. Az élmény fokozható, ha szőlőmag- vagy dióolajjal készítjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss