Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szépségápoló teadélután

A tea nemcsak szomjoltó vagy gyógyító folyadék, hanem a szépséget óvó kozmetikum is, amely üdévé teszi a bőrt, ragyogóvá a hajat. Már a modern kozmetikai ipar kialakulása előtt is szépítkeztek vele az asszonyok.

A fáradt bőrt teaborogatással nyugtathatjuk. Forrázzunk le két kanálnyi kamillát fél liter forrásban lévő vízzel, húsz percre fedjük le. Szűrés után hagyjuk hűlni, majd áztassunk bele egy kicsi törülközőt, és fedjük be vele arcunkat, nyakunkat. A kamillatea, ha gőzölünk vele, nyugtatja az érzékeny bőrt, míg a feketetea fertőtlenít és összehúzza a tágabb pórusokat. Az ánizstea gőze jót tesz a kiszáradt bőrnek.

A szem pihentetésére filteres tea a legjobb. Áztassunk két zacskó teát forró vízbe öt percre, ezután tegyük öt percre mélyhűtőbe, végül tíz percig hagyjuk a szemen.

A teafőzet hajfényesítésre is jó. A sötét árnyalatú hajat feketeteával, a világosat pedig kamillával öblítsük át mosás után. Érdemes megismerkedni a gyógytea kivonatú testápolókkal is. A növényi teák tartalmazzák azokat a szükséges C-, E- és B-vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyektől a bőr új erőre kaphat.

A tea természetesen hagyományosan is használható a test élénkítésére: reggel és este egy csészényi rozmaring- vagy gyógytea csökkenti a kimerültséget, különösen, ha megadjuk a módját, még akkor is, ha egyedül ülünk az asztalhoz.
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss