Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szépítő, gyógyító almaecet

Nagyanyáink mindig azt tanácsolták, mert már ők is nagyanyáiktól örökölték a tudást, hogy a legjobb patikaszerek a természetben találhatók. Növényekből készülnek, s csodát tesznek. Nézzük most, mire jó az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő almaecet?

Akik a recepteket bújják, úgy vélik, remek saláta és ételízesítő, mások arról beszélnek,eredményesen használható ízületi- és vesemedence gyulladásokra, kiváló stresszoldó, sőt hatékony vérzsír csökkentő. Íme néhány bevált ajánlat.

Fogyókúrához

Minden étkezés előtt igyál meg egy kávéskanálnyi almaecetet egy deciliter vízzel higítva. Este lefekvés előtt is ez az ital legyen az utolsó, amit elfogyasztasz. A hatás nem marad el, különösebb diéta nélkül is havonta 2-3 kiló súlyvesztéssel számolhatsz!

Gyomor- és emésztési problémákra

Tegyél egy kávéskanálnyi almaecetet egy pohár vízbe, reggel idd meg (öt percenként kis kanalanként adagolva). Emésztésed könnyűvé válik, és olyan ételeket is ehetsz majd, amelyekre  korábban gondolni sem mertél.

Izületi gyulladásra

Napi négy pohárnyi almaecet szörp javallott. Recept egy pohárhoz: három kiskanál almaecet, egy kiskanál méz, egy pohár víz.

Frissítőként

Négy kanálnyi mézhez adj egy kanálnyi almacetet - hatására fáradtságod tovatűnik.

Bőrpanaszokra

Bőrszárazság, bőr viszketés ellen kiváló fürdőoldatot kapsz, ha két deci almaecetet adsz fél kádnyi fürdővízhez. A bárányhimlő, a kanyaró gyorsabban múlik, ha naponta egy mokkás kanálnyi almaecetet itatsz a kis beteggel.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss