Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 étel, amit enned kell, hogy szép legyen a bőröd és a hajad

Nincs időd elugrani a fodrászhoz? A folytonos stressztől rossz a hangulatod? Fogyaszd ezeket az ételeket, hogy gyönyörű és kiegyensúlyozott legyél!
Paprika

A magyar paprika nagyon sok C-vitamint tartalmaz, ami számtalan pozitív hatást fejt ki a bőrödre. A paprika hidratál, így feszesebb lesz tőle a bőröd, és csökkennek a ráncaid.

7 ÉTEL, AMIT MINDEN NŐNEK RENDSZERESEN FOGYASZTANIA KELL! >>> 
Koriander

A nők 90%-a találkozik a narancsbőrrel valamilyen módon az élete során. Még az igazán sportosak is szenvedhetnek tőle, ha nem megfelelően táplálkoznak. A cellulitisz megjelenése azt jelenti, hogy a bőrödben található kollagén túl gyenge. A koriander fogyasztása remek megoldás lehet, hiszen méregtelenítő hatásával eltünteti azokat az anyagokat a testedből, amelyek a zsírban rejtőznek, és megakadályozzák, hogy a szövetek normálisan funkcionáljanak.

Édesburgonya

Az édesburgonyában található karotinoidok szép fényt adhatnak a bőrödnek, amellett, hogy javítják a látást. Próbáld ki ezt az édesburgonyás recepteket!

Shiitake gomba

Rengeteg rézben gazdag ételt kell fogyasztanod, hogy ragyogó színt adj bőrödnek és a hajadnak, hiszen a réz elősegíti a pigmentek termelődését. A shiitake gomba remek rézforrás, hiszen 100-150 gramm a napi ajánlott rézbevitel 72 százalékát fedezi.

Víz

Te is szenvedsz a szem alatti sötét karikáktól? A sötét foltokat a kevés alvás vagy a dehidratáltság okozhatja. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen fontos a megfelelő mennyiségű vízbevitel. Ha nem szereted magában a vizet, adj hozzá gyümölcsöket ízesítésként.

Rooibos tea

A Roiboos tea az aspalathin nevű ízfokozónak köszönheti nyugtató hatását. Ez az anyag csökkenti a stresszhormonok jelenlétét, így ha ideges vagy, ha sok stressz ér, igyál meg egy csésze Rooibos teát!

Cékla

A cékla nagy mennyiségben tartalmaz olyan betalain pigmenteket, melyek nemcsak gyulladásgátló hatással bírnak, de növelik a szerotonin-szintet is az agyban. A szerotonint boldogsághormonnak is nevezik, így egy jó kis céklasaláta biztosan feljavítja a hangulatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss