Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szenzációs hír: 2022-ben Budapesten lesz a Bocuse d'Or európai döntője!

default user icon
MME
Fantasztikus hírrel szolgál a Magyar Bocuse d’Or Akadémia: 2022 márciusában Budapest ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének! Utoljára 2016-ban rendezték itt a kontinensdöntőt, akkor Széll Tamás és csapata vitte el a trófeát.

Óriási megtiszteltetés és érdem, hogy 2016 után újra fővárosunkban gyűlnek össze Európa legismertebb séfjei, és mi adhatunk otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének, amelyre 20 országból érkeznek majd csapatok. A zsűri tagjai Budapesten választják majd ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén"- tette közhírré az örömhírt a Magyar Bocuse d'Or Akadémia a hivatalos Facebook-oldalán.

"Nemcsak a hazai gasztronómiának, hanem az egész országnak nagy eredmény, hogy Magyarország ismét egy olyan nemzetközi esemény házigazdája lesz, amely óriási érdeklődésre tart számot szerte a világon.
Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet hatalmas fejlődésen ment keresztül, ami számos nemzetközi eredményben is megmutatkozott." 

„Megnyerni ezt a versenyt, fantasztikus és felejthetetlen élmény volt. Remélem, hogy a hazai versenyen újabb magyar séfnek lesz lehetősége bemutatkozni az európai mezőnyben. Ráadásul fiatal magyar séfek százai nézhetik majd a legjobbakat, és ismét megismerhet hazai alapanyagokat az európai nagyközönség” – nyilatkozta Széll Tamás, minden idők eddigi legsikeresebb magyar Bocuse d’Or versenyzője.

Nem elhanyagolható szempont, hogy a világ legrangosabb főzőversenyének európai válogatója az egyik lehető legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára. Ez a megtiszteltetés egyben óriási lehetőség is, hogy hazánk még inkább megmutassa magát a nemzetközi színtéren, és nyomatékosítsa az elmúlt években kivívott helyét a világ gasztrotérképén is.

Legyünk büszkék és higgyünk ebben az óriási lehetőségben! Szurkoljunk együtt a hazai csapatnak, a magyar résztvevőknek, így is segítve a bajba
került budapesti turizmust.

Ezek is érdekelhetnek

Friss