Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült, mi okozta a tejfölszennyezést - közleményt adott ki az Alföldi Tej Kft.

default user icon
MME
Az Alföldi Tej Kft. közleményt adott ki a szennyezett tejfölökkel kapcsolatban. Az is kiderült, mi történt a gyárban.

"Érzékszervi bírálatok alkalmával elváltozásokat fedeztünk fel egyes termékekben, amelyek kizárólag a tejföl gyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza" -írja az Alföldi Tej Kft. a honlapján megjelent közleményében az augusztus 28-án a forgalomból azonnali hatállyal kivont és visszahívott 54 különböző típusú tejföllel kapcsolatban. 

Bár a mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i lejáratú tejföl terméket visszahívták.

"A mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban vállalatunk elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i közötti lejáratú, általunk gyártott tejföl termékünket visszahívta. A mikrobiológiai szennyeződéssel érintett termékek esetében felbontáskor termékre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható. Amennyiben az ilyen jellemzővel rendelkező termékeket hőkezelés (főzés) nélkül fogyasztották el, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek. A fogyasztók a visszahívásban érintett termékeket a vásárlás helyszínére visszavihetik, és az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát" - írják.

Az Alföldi Tej Kft. bejelentése alapján a NÉBIH az érintett termékek visszavonását közzétette , a fogyasztókat tájékoztatta a honlapján.

A cég az esetleges kellemetlenségért a fogyasztók elnézését kéri, és azt ígéri, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövőben ilyen hiba ne fordulhasson elő.

"Gyártásunk során megnöveltük az ellenőrzések számát, és szigorítottuk a folyamatok ellenőrzését."

ÚJABB TEJTERMÉKKEL VAN BAJ: SAJÁTMÁRKÁS KAUKÁZUSI KEFIRT HÍV VISSZA AZ ÜZLETLÁNC >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss