Szénné égette a karácsonyi vacsorát Jamie Oliver

default user icon
MME
Hatalmas káosz, óriási ricsaj - semmi meglepő nincsen abban, hogy az ötgyerekes Jamie Oliver családjában ilyen a karácsony. Az már inkább meglepő, hogy olykor a sztárszakácsnak sem sikerül az ünnepi étel.

Karácsonykor még Jamie Oliver is listát ír a tennivalóiról, pedig általában sosem szokott. A brit tévésszakács és felesége 30 főt lát vendégül majd az ünnepi családi vacsorán. Bár az ember azt gondolja, hogy a sztárszakácsnak meg sem kottyan ennyi emberre főzni, ám, ha azt vesszük, hogy öt gyermek rohangál a házban és karácsonyi lázban ég, akkor már érthető, hogy miért áll nagy kihívás előtt.

- A karácsony nálunk óriási káosszal és még mindig nagy hangzavarral jár, de ettől függetlenül varázslatos, fantasztikus és tele van meglepetéssel - idézték brit lapok Jamie Olivert. -  A vacsorát azért nagy nyomás megfőzni ennyi ember számára, de éppen ezért írok tervet, és készítek el több mindent előzetesen, hogy aztán élvezni tudjam a közös pillanatokat. A menüben lesz porchetta (malacrolád - a szerk.), pulykából és libából készült ételek, zöldségek és különböző mártások. 

Persze Jamie ételei sok család karácsonyi menüjében szerepelnek. A sztárszakács nagyon büszke arra, hogy egy korábbi évben karácsony napján 12 millióan keresték fel a weboldalát, hogy az ő receptjeiből készítsenek ételt. Ha pedig valakinek nem sikerül olyan jól az étel, mint a sztárnak, ne keseredjen el. Jamie Oliver a Mirrornak elmesélte, hogy bizony vele is előfordult már, hogy a kukában végezte az ünnepi vacsora egy része.

- Amikor a konyhában főz az ember, de a másik szobában történik valami, akkor te is megnézed, mi folyik ott. Egyik karácsonykor éppen sült csirkét készítettem kemencében, de bementem a szobába a gyerekekkel játszani és annyira belemerültünk a játékba, hogy elfeledkeztem a csirkéről. Mire észbe kaptam, szénné égett - mesélte Jamie Oliver.

A TÖKÉLETES SÜLT KRUMPLI - JAMIE OLIVER SZERINT >>> 

KARÁCSONYI MENÜ 5 TELJESEN HÉTKÖZNAPI HOZZÁVALÓBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss