Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szénhidrát helyett fehérje! Ne csak turmixban gondolkodj!

default user icon
MME
Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen fontos szerepet játszanak a fehérjék szervezetünk működésében. Izomzatunk minőségi tápanyagokkal történő ellátása rendkívül fontos a megfelelő izomműködés, az izomnövekedés és az izommegtartás szempontjából.

A fehérje testünk fontos építőeleme, a szervezet által előállított és külső forrásból bevitt aminosavak alkotta tápanyagforrás, melyet napi szinten kell fogyasztanunk a szervezetünk önfenntartásához, korunknak, nemünknek, testsúlyunknak (0,8-1 g/testsúlykilogramm) és életmódunknak megfelelően. Segít megtartani az izomzatunkat a testedzés, a fogyókúra során és a mindennapokban.

Miért jó a fehérje?

Energiatartalma azonos a szénhidrátokéval, azonban velük ellentétben nem raktározódik és a testösszetételünk is arányosabb lesz tőle. Nagyobb a fehérjeigényünk, ha rendszeresen sportolunk (1,5-2 g/testsúlykilogramm), ha az izomtömegünket szeretnénk növelni (2-3g/testsúlykilogramm), ha fogyni szeretnénk (2-2,5g/ testsúlykilogramm), vagy ha idősödünk. A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához és a normál csontozat fenntartásához. Megtalálható a húsokban, a halakban, a növényekben, a tojásban és a tejben.
Nézd meg az erről szóló videót!

Étrend kiegészítőkkel!

Étrendünket minőségi táplálék-kiegészítőkkel tökéletesíthetjük. A minőségi tápanyagok bevitelét 70%-ban élelmiszerből, 30%-ban étrend-kiegészítőkből ajánlott bevinnünk. A kiegészítést bárhol, bármikor, gyorsan, könnyen, gazdaságosan meg tudjuk oldani, csak fehérjepor, shaker és némi víz, tej vagy növényi tej kell hozzá. A fehérjepor könnyen emészthető és a nagymértékű húsfogyasztással ellentétben nem savasít. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az étrend-kiegészítők gyártását sokkal szigorúbban ellenőrzik, mint az élelmiszerekét!

Biztonságos fehérjepor

A fehérjeporok készülhetnek tejből, de lehetnek növényi vagy állati eredetűek, hús alapúak. Felszívódásuk lehet gyors (30-40 perc), közepes (1-2 óra) vagy lassú (2 óránál hosszabb időtartam). A BioTechUSA Iso Whey Zero fehérjekészítménye egy 88%-os fehérjetartalmú, rendkívül gyorsan és könnyen felszívódó, krémesen finom ízekben elérhető tejsavó-fehérje izolátum, melyben az összes felesleges dolgot egyszerűen lenulláztuk: glutén-, laktóz-, tartósítószer-, hozzáadott transzzsír és hozzáadott cukormentes.

Ne csak turmixban gondolkodj!

A fehérjepor hagyományos elkészítési módja a turmix, azonban könnyedén felhúzhatjuk vele az ételeink fehérjetartalmát, és kiválóan alkalmas arra is, hogy egészséges édességeket készítsünk belőle, melyek szénhidráttartalmát ezáltal csökkentjük. 

Vaníliás túrógombóc - másképp!

Hozzávalók:
500 g zsírszegény túró
3 mérőkanál BioTechUSA Iso Whey Zero vanília ízű fehérjepor
200 g zabpehely
3 tojás
édesítőszer
kókuszzsír

Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd körülbelül egy óra hosszat hagyjuk állni a hűtőben. Ezután nézzük meg az állagát! Ha túl híg, tegyünk még hozzá zabpelyhet! Formáljunk gombócokat a masszából, majd forrásban lévő vízben főzzük ki, végül forgassuk őket darált zabpehelybe!

Öntet:
Keverjünk össze 2 dl natúr joghurtot 1 mérőkanál BioTechUSA vanília ízű Iso Whey Zero fehérjeporral, tegyünk hozzá kevés édesítőszert, majd ezzel öntsük le a gombócokat!

Ezek is érdekelhetnek