Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szendvicsfalatok háromféle krémmel

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 16 szelet fehér toast kenyér
  • A sajtkrémhez:
  • 2 evőkanál vaj
  • 6 dkg füstölt sajt
  • frissen őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • A csirkés krémhez:
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szál oregánó
  • A zöldséges krémhez:
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 vékony cikk zellergumó
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A sajtkrémhez a puha vajat a reszelt füstölt sajttal elkeverjük, és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

A csirkés krémhez a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a forró olajon serpenyőben 4-5 perc alatt pirosra sütjük, kihűtjük, és éles késsel apróra vagdaljuk. Ezután a puha vajjal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal, oregánóval, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.

A zöldséges krémhez a megtisztított, kisebb darabokra vágott sárgarépát és zellert sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük, szitán áttörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük.

Ha elkészültek a krémek, 4 szelet kenyeret megkenünk sajtkrémmel, befedjük 1-1 szelet toasttal, erre jön a csirkés krém, megint toast, majd a zöldséges krém, végül kenyérszeletekkel zárjuk. Az oldalukat éles késsel egyenesre levágjuk, és 4-4 egyforma kockára daraboljuk.

A tetejüket krémmel és ízlés szerint, zöldségekkel, zöldfűszerekkel díszíthetjük. Hidegen kínáljuk.

Megjegyzés

Készíthetünk barnakenyérből, kukoricás kenyérből, májkrémmel, padlizsánkrémmel, hagymakrémmel, paprikakrémmel, halkrémmel...

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek