Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos kenyér és sajtkrémes bagel: 3 szuper szendvicsező Budapesten

A rohanós hétköznapokon néha jól esik, ha valaki gondoskodik rólunk, ellát minket valamilyen finomsággal, például egy gazdagon megrakott, ötletes szendviccsel, amit nem csak helyben fogyaszthatunk el, hanem akár magunkkal is vihetünk.

A szendvics a magyar gasztrokultúrában viszonylag kis statisztaszerepbe kényszerül: a reggeli és a vacsora szintjén van jelen, illetve az iskolai tízórai és kirándulások tipikus velejárója. Tőlünk kissé nyugatabbra azonban a szendvics már a mindennapok szerves része, s nem csak a reggeli és az esti étkezés alkalmával kerül terítékre, hanem legtöbb esetben az ebéd is valamilyen, jól megkomponált szendvics.

Igen, ez az amit észre kell vennünk, a gyerekkorunk májkrémes, paprikás fél karéjai helyett ma már izgalmas, tartalmas, péksüteménybe fogalmazott komplett étkezéséket jelent a szendvics, azaz korántsem szalvétaszagú unalom, sokkal inkább jól értelmezhető fogás. Szerencsére egyre több helyen kapható jóféle szendvics, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legvonzóbb változatokat.

Holy Cow

A Szent Tehén nem csak izgalmas és a megszokottól eltérő szendvicseket kínál, hanem mindezt saját pékáruval is teszi. A Bazsalikom Pékségből ismert összes minőségi péksütemény megtalálható itt, s nem csak a malacka formájú zsemlékből lesz szendvics, hanem a pirított foszlós kalács szeletek is egy-egy költeményt fognak közre.

1137 Budapest, Katona József utca 2.

Meat & Sauce

A Nagymező utcai szendvicses azoknak lehet a törzshelye, akik gyerekkorukban – s akár még most is – szeretik kitunkolni a pörköltszaftot, akik mindig kértek még egy kis, pörcökben gazdag húslevet a tört krumplira vagy a rizsre, akik azt szeretik, ha cseppet tocsog a szendvicsük. A Meat & Sauce-ban minden álmuk valóra válhat, az omlós húsokkal töltött szendvicseiket kérésre alaposan megmártják a különféle szaftokban, hogy a kenyér is átvegye a sült hús ízét, valóban részévé váljon az élménynek, s ne csak összetartsa a benne felhalmozott alapanyagokat.

1065 Budapest, Nagymező utca 67.

Budapest Bagel

Az amerikai gasztrokultúra számos eleme már a 90-es évek második felében megjelent nálunk, talán a bagel volt az, ami a legtovább váratta a rajongóit. Szerencsére megérkezett a kissé édes, tömör, fényes péksütemény és a hozzá kapcsolódó ízvilág. A Budapest Bagel-ben széles választék áll rendelkezésünkre, hogy beleszeressünk ebbe a furcsa, de vonzó péksüteménybe és a belőle készült szendvicsekbe.

1138 Budapest, Baross utca 4.

Ezek is érdekelhetnek