Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük pár órára. Én előtte való este készítem el mindig, de jó úgy is, ha pár órát várakozik a hűtőben felhasználásig.
A csirkemellet felkockázzuk. Az olajon a vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát, pici vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, paprikával és paradicsommal ízesítjük. Megfőzzük, mint a pörköltet.
A sárgarépát feldaraboljuk. A borsót és répát sós vízben megfőzzük.
A tésztát kisodorjuk. A pörköltről a levet leöntjük, hozzákeverjük a tejfölt és 1 evőkanál lisztet. Ezt a tölteléket rákanalazzuk a kisodort tésztára úgy, hogy a két hosszanti felén 1-2 cm-t üresen hagyunk. A tölteléken elosztjuk a párolt zöldségeket.
Az egyik felét befelé hajtjuk a töltelékkel együtt a közepéig, utána a másik hosszanti felét is. Felvert tojással lekenjük. Kikent tepsibe fektetjük, és 180 fokon megsütjük.
Salátával tálaljuk.