Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így használd fel a sütőtököt! Széll Tamás tippjei

Egy igazi „szuperfood”, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag idényzöldség, a tök kapta a főszerepet a Főmenü konyhájában. Széll Tamás és Böröcz Zsófi egy klasszikus sütőtökös rizottót és egy modernizált tökfőzeléket mutattak a nézőknek, de egy mangalicás töltött tök is az asztalra került. A műsorvezetőpáros a Duna Televízió népszerű gasztroműsorának 2. évadában szombatonként 17 órától várja a nézőket a képernyők elé, egyszerű, de mégis különleges receptekkel és forradalmi konyhai tippekkel.

Tökre megéri kísérletezni!

Szebbnél szebb, frissen beérett tökféléktől roskadoznak a piacok és a zöldségesek polcai országszerte, októbertől hivatalosan is elkezdődött a tök szezonja. A zöldségféle kellemes, édeskés íze mellett szervezetünkre is jótékony hatást gyakorol, hiszen serkenti a máj működését, remek béltisztító és tele van olyan fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek az egészséges köröm- és hajnövekedéshez is hozzájárulnak. Széll Tamás, a Főmenü házigazdája szerint érdemes minél többféle tökös receptet kipróbálni, de a dísztököktől óvakodjunk, mert azok emberi fogyasztásra alkalmatlanok. A Főmenü második évadának legutóbbi adásában a Michelin-csillagos séf rögtön három különböző recepttel mutatta meg, milyen jól variálható, izgalmas hozzávalók lehetnek a tökfélék.

Régi kedvenc tökkel „felütve”

Egy igazán sokoldalúan, sokféleképpen elkészíthető fogás, ugyanakkor állandó helyet kapott a legmegosztóbb ételek sorában is a tipikus menzakaja, a tökfőzelék. Sokan csak felnőtt fejjel jönnek rá, hogy milyen finom tud lenni, de van, aki egy életen át nem tudja megkedvelni az ízvilágát. Böröcz Zsófi a Főmenü legutóbbi adásában vegetáriánus változatban készítette el a hagyományos hazai fogást, amelyhez különleges fasírozottat készített, ugyancsak egy tökfélét, a cukkinit felhasználva. A frissítő, kaporral meghintett tökös étel ráadásul pillanatok alatt elkészül és nem igényel óriási konyhai rutint és eszközparkot, így bárki könnyen elkészítheti.

 

Egy furcsa találkozás: tök és mangalica együtt a tányéron

A Főmenü konyhájában nemcsak kímélő ételek készülnek, a séfek mindig gondolnak azokra is, akik a húsos, nehezebb fogásokat kedvelik. A mangalicával és gombákkal töltött vajtök, kapros tökmártással tökéletes arra, hogy elhagyják a komfortzónájukat a fekete öves húsevők. Bár ez a recept több hozzávalót és nagyobb odafigyelést igényel, pazar ebéd varázsolható általa az asztalra.

A további részletek és az aktuális receptek és videók elérhetők a Főmenü második évadának Médiaklikk-oldalán, az exkluzív tartalmak pedig a műsor hivatalos Facebook-oldalán találhatók.

Főmenü, 2. évad – szeptember 18-tól, minden szombaton 17 órától a Duna Televízión!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss