Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székelykáposzta

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A székelykáposzta elkészítéséhez a húst kockákra vágjuk.
  2. A felaprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még 10 másodpercig pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a húst. Sóval és köménymaggal ízesítjük, majd beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon további 5 percig pároljuk.
  4. A savanyú káposztát közben kimossuk, a levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott káposztát a húshoz keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább főzzük, amíg a hús és a káposzta is megpuhul, ezután tejfölös habarással behabarjuk.
  5. A habaráshoz a liszttel kikevert tejfölt egy külön edénybe tesszük, majd 1 dl hideg vízzel és a káposzta főzőlevéből kimert kevés lével csomómentesre keverjük az egészet. Ezután a székelykáposztához öntjük, és még 5 percig forraljuk. Ha szükséges, kicsit még ízesítjük. 

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Szerintem isteni finom, nálunk mindenki imádja. - n_kriszti

Ezek is érdekelhetnek

Friss