Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 6 legjobb székelykáposzta recept

default user icon
MME
Savanyú káposztát télen-nyáron erősen ajánlott fogyasztani: C-, B6- és B12-vitamint és folsavat is tartalmaz, ezen kívül vasat, kalciumot és foszfort, így javítja a szervezet ellenálló képességét. Szerencsére, mindemellett nagyon finom, és olyan isteni ételek készíthetőek belőle, mint például a székelykáposzta. Mutatjuk a legjobb receptjeinket!

Az elbeszélések úgy tartják, hogy a székelykáposzta Petőfi Sándor barátjától, Székely József vármegyei főlevéltárostól származik. Történt ugyanis, hogy 1846-ban a pesti Gránátos utcai Komló-kertben akartak ebédelni, ám mire odaértek, a konyhában elfogyott a legtöbb alapanyag. Székely persze nem adta fel az ebédhez fűzött elképzeléseit, így kívánságára a maradék savanyúkáposzta-főzeléket és sertéspörköltet összekeverve szolgálta fel nekik. Petőfi amikor újra tiszteletét tette a helyen, állítólag ugyanezt kérte, de akkor már „Székely-káposzta” néven hivatkozott az ételre.
Ha esetleg kedvet kaptatok ehhez a kiadós fogáshoz mutatjuk a 6 legjobb receptünket, amiből bátran szemezgethettek, a siker garantált!

SZÉKELYKÁPOSZTA SERTÉSCOMBBÓL >>> 

ÉLTETŐ VEGA SZÉKELYKÁPOSZTA >>> 

SZÉKELYKÁPOSZTA BURGONYÁVAL SÜTVE >>> 

SZÉKELYKÁPOSZTA >>> 

SZÉKELYKÁPOSZTA pestiesen >>>

SZAFTOS ÉS KIADÓS SZÉKELYKÁPOSZTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss