Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székelykáposzta gerslivel

75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a hagymát felkockázom. A káposztát kicsavarom a levétől. Zsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedésig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát, hozzáadom a kicsavart káposztát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózom, belerakom a szemesborsot, a babérlevelet, az ételízesítőt és a füstölt húst. Amikor a hús félig puha, hozzáadom a gerslit, elkeverem, és az egészet puhára főzöm. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótolom.

Megjegyzés

Nagyon finom étel lábasban vagy fazékban is, de az igazi, ha bográcsba főzzük, mivel a bogrács oldalán folyamatosan sül a káposzta (bejön a hétszer melegített káposzta szlogen). - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek

Friss