Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székelykáposzta burgonyával sütve

> 90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk a felforrósított olajon. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a paprikával. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott húst, a felaprított fokhagymát, a babérleveleket, valamint a felszeletelt paprikát és paradicsomot.
  2. Ízesítjük egy kevés sóval, a borssal és a köménnyel. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, majd kis lángon félpuhára főzzük a húst. Közben egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  3. Azután hozzákeverjük a savanyú káposztát, és további 1 órán keresztül főzzük. Végül eltávolítjuk belőle a babérleveleket. 
  4. A megmosott burgonyát héjastul puhára főzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk, és felszeleteljük. A felét tepsiben elrendezzük, majd szűrőkanállal ráadagoljuk a húsos káposztát. Végül befedjük a megmaradt burgonyaszeletekkel.
  5. A tejfölt elkeverjük a tojással és egy kevés sóval, majd meglocsoljuk vele a burgonyát. 160 fokos sütőben 1-1,5 óra alatt készre sütjük, végül 15 percig pihentetjük, majd tálaljuk.

MINDENFÉLE RAKOTT KRUMPLI >>> 

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

13 RAKOTT CSIRKEMELL RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek