Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székelykáposzta, ahogy Gabi készíti

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg szálas savanyú káposzta
  • 80 dkg csont nélküli sertéstarja
  • 4 dkg sertészsír
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szezonban 1-1 zöldpaprika és paradicsom, egyébként Piros Arany és kevés paradicsompüré
  • néhány szem egész feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • egész kömény
  • borsikafű
  • 2-3 babérlevél
  • aprított kapor
  • csipetnyi cukor
  • Valamint:
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg zsír
  • A tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra a hagymákat, a paradicsomot és a zöldpaprikát aprítom, a káposztát átmosom, kinyomkodom.

A vöröshagymát a felhevített zsiradékban üvegesre dinsztelem, majd megfuttatom rajta a fokhagymát. A húst fehéredésig pirítom rajta, majd sózom, borsozom, pirospaprikával meghintem, és kevés vízzel elkezdem párolni. Közben babérral, egész borssal, köménnyel, csipet borsikafűvel ízesítem. Kb. fél óra múlva hozzáteszem a káposztát, felöntöm kevés vízzel, együtt tovább párolom, amíg a hús és a káposzta megpuhul.

Közben a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítek, kb. 2 dl vízzel kikeverem, majd a káposztára öntöm, elkeverem, pár percig főzöm, közben csipetnyi cukorral és kaporral lágyítom az ízeket.

Rövid pihentetés után tejföllel és kenyérrel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss