Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szejtánpörkölt tojásmentes nokedlivel

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • A szejtánhoz:
  • 150 g búzasikér
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 dl meleg víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 tk piros paprika
  • 1 tk édes paprikakrém
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 dl vörösbor
  • ízlés szerint csípős fűszer paprika
  • A nokedlihez:
  • 500 g fehér búzaliszt
  • 3 ek őrölt lenmag
  • 2 kk só
  • 5 dl víz

Elkészítés

  1. A búzasikérhez hozzáadjuk a szójaszószt és a vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Négy-öt egyforma részre szeljük, majd szójaszószos vízben készre főzzük.
  2. A megfőtt szejtánt 1-2 cm-es kockákra vágjuk, majd kevés olívaolajon sóval megpirítjuk.
  3. Egy másik edényben szintén olajat hevítünk, beleszórjuk a felkockázott hagymát, és hagyjuk üvegesedni. Hozzáadjuk a fokhagymát, a pirospaprikát, a paprikakrémet, az őrölt köményt, majd a szejtánt és összekeverjük.
  4. Hozzáöntjük a vörösbort. Pár percig hagyjuk összeállni, majd levesszük a tűzről.
  5. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a lenmagot a vizet és a sót, majd forró vízbe szaggatjuk.

További receptek ITT és házigazdánk saját blogján, a VEGÁNMUFLON.BLOG.HU -n!

Ha a tésztába keverünk egy teáskanál kurkumát, a nokedli szép, sárgás árnyalatot kap.

Ezek is érdekelhetnek