Szegfűszeges gyümölcskenyér

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • tojás
  • kristálycukor
  • méz
  • szódabikarbóna
  • liszt
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • mazsola
  • birsalmasajt
  • liszt
  • dióbél
  • vaj
  • liszt
  • tortabevonó
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A mézet és a szódabikarbónával összeszitált lisztet beledolgozzuk. Csipetnyi sóval, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük.

A megmosott, lecsepegtetett mazsolát és a kis kockára darabolt birsalmasajtot a lisztbe forgatjuk, és a durvára aprított dióval együtt a masszába keverjük.

A tésztát a vajjal kikent, lisztezett őzgerincformába töltjük. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk néhány percig, majd rácsra borítjuk, és kihűtve, olajjal elkevert tortabevonóval lekenjük. Hagyjuk
dermedni, majd felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss