Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres sajttorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összemorzsolt babapiskótát elkeverjük az olvasztott vajjal és a mézzel. Ezután egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
  2. A mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a tejföllel, a keményítővel és tojások sárgájával kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a masszához adjuk. Óvatosan beleforgatunk a krémbe a 20 dkg szedret, majd a tortaformába simítjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  4. Amíg hűl a torta, a maradék szederből öntetett készítünk. A szederre rászórjuk a barna cukrot és a balzsamecetet, pár percig főzzük, majd szitán átpasszírozzuk. A kihűlt tortát megszórjuk porcukorral, és a szederöntettel kínáljuk.

Még sajttorta recept >>> 

Videóreceptek >>> 

Mascarponés finomságok >>> 

Megjegyzés

Ez a torta a gyerekek nagy kedvence, a szeder fantasztikus íze harmonizál a mascarponekrémmel és a szederöntettel. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss