Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres pohárkrém

37 szavazat
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük simára.
  2. A kekszet tegyük zacskóba, és sodrófával ütögetve törjük apróra, majd adjuk hozzá a mascarponés krémhez. Jól keverjük össze.
  3. A tejszínt a habfix-szel keverjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük, forgassuk össze a kekszes krémmel.
  4. Kanalazzuk ízlés szerinti poharakba a krémet, majd tegyük a hűtőbe, míg előkészítjük a szedret.
  5. Tegyük tányérba az előzőleg folyó víz alatt megmosott és alaposan lecsöpögtetett szedret, majd szórjuk meg a barnacukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjjal.
  6. Tegyük a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki teljesen. Közben egyszer óvatosan keverjük át, és figyeljünk rá, nehogy túlkaramellizáljuk, mert különben a szeder szemek szétesnek.
  7. Amikor a szeder már teljesen kihűlt, vegyük ki a pohárkrémeket a hűtőből, kanalazzuk rájuk a karamellizált szedret, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
  8. Szederszemekkel és Oreo keksszel díszíthetjük.

Megjegyzés

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss