Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres morzsakocka

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 6 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 csipet só
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • A morzsatésztához:
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg kristálycukor
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg darált dió
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg szeder

Elkészítés

  1. A tésztához egy tálba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk 1 tk kristálycukrot, 1 ek lisztet és egy kevés langyos tejet. Simára keverjük és meleg helyen hagyjuk felfutni.
  2. A maradék kristálycukrot, a lisztet és a tejet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást és a langyos vajat. Hozzáadjuk az élesztős keveréket, és sima, ruganyos tésztává dolgozzuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjul és kb. 40 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
  3. Közben a morzsatésztához elmorzsoljuk a vajat a cukorral, a liszttel és a dióval.
  4. A meg kelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Elrendezzük rajta a leöblített és lecsepegtetett szedret, majd elosszuk a tetején a morzsa tésztát. A süteményt 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

13 ISTENI MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI! >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CRUMBLE, A MORZSASÜTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss