A tésztához egy tálba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk 1 tk kristálycukrot, 1 ek lisztet és egy kevés langyos tejet. Simára keverjük és meleg helyen hagyjuk felfutni.
A maradék kristálycukrot, a lisztet és a tejet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást és a langyos vajat. Hozzáadjuk az élesztős keveréket, és sima, ruganyos tésztává dolgozzuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjul és kb. 40 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
Közben a morzsatésztához elmorzsoljuk a vajat a cukorral, a liszttel és a dióval.
A meg kelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Elrendezzük rajta a leöblített és lecsepegtetett szedret, majd elosszuk a tetején a morzsa tésztát. A süteményt 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.