A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjét lágy habbá verjük a megmaradt cukorral. A kétféle keveréket összeforgatjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, és hozzáadjuk a kávét. Tepsibe simítjuk, és 180 fokon 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tésztából 5 korongot kiszúrunk.
A fehér csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Vízgőz fölött összekeverünk 1 db egész tojást a cukorral és a likőrrel. Levesszük a tűzről, majd hozzáforgatjuk az olvasztott fehér csokit.
A megmaradt tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd előbb a tejszínt, azután a fehérjehabot óvatosan a még langyos csokis masszához forgatjuk. Végül a kávét megmelegítjük, feloldjuk benne a kakaóport, és a krémhez csorgatjuk.
A tortácskákat desszertgyűrűben összeállítjuk: a piskótakorongot megkenjük szederlekvárral, majd ráhalmozzuk a krémet. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a zseléhez pürésítjük az áfonyát és a szedret. A szörpöt megmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. A gyümölcspüréhez adjuk, és a tortácskák tetejét bevonjuk vele.