Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres-kávés tortácskák

90 perc
mester
költséges
5 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk presszókávé
  • A krémhez:
  • 17,5 dkg fehér csokoládé
  • 3 db zselatinlap
  • 3 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 ek kávélikőr
  • 25 dkg tejszín
  • 4 ek presszókávé
  • 1 tk kakaópor
  • 5 dkg szederlekvár
  • A szederzseléhez:
  • 5 dkg áfonya
  • 5 dkg szeder
  • 0,5 dl feketeribiszke-szörp
  • 1 ek zselatinpor

Elkészítés

1.

A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3 részével. A fehérjét lágy habbá verjük a megmaradt cukorral. A kétféle keveréket összeforgatjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, és hozzáadjuk a kávét. Tepsibe simítjuk, és 180 fokon 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tésztából 5 korongot kiszúrunk.

2.

A fehér csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Vízgőz fölött összekeverünk 1 db egész tojást a cukorral és a likőrrel. Levesszük a tűzről, majd hozzáforgatjuk az olvasztott fehér csokit.

3.

A megmaradt tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd előbb a tejszínt, azután a fehérjehabot óvatosan a még langyos csokis masszához forgatjuk. Végül a kávét megmelegítjük, feloldjuk benne a kakaóport, és a krémhez csorgatjuk.

4.

A tortácskákat desszertgyűrűben összeállítjuk: a piskótakorongot megkenjük szederlekvárral, majd ráhalmozzuk a krémet. 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

5.

Másnap a zseléhez pürésítjük az áfonyát és a szedret. A szörpöt megmelegítjük, majd feloldjuk benne a zselatint. A gyümölcspüréhez adjuk, és a tortácskák tetejét bevonjuk vele.

A krém összeállításánál ne hagyjuk az összetevőket teljesen kihűlni, mert visszakötnek, és nem tudjuk egyneművé keverni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss