A szedres-joghurtos sajttorta elkészítéséhez a kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, és egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A tortakarika belsejére pedig sütőpapírt vagy vaxpapírt helyezünk.
A szedret botmixerrel kissé összetörjük, a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Azután 2/3-1/3-ad részre osztjuk.
A krémsajtot a porcukorral, a joghurttal és a tejszínnel simára keverjük majd ízesítjük vaníliával (fontos, hogy szobahőmérsékletűek legyenek!). A vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint a krémsajtos részhez keverjük, majd három egyforma részre osztjuk.
A szederpüré 2/3-át összekeverjük az egyik krémsajtos keverékkel, és a kekszes alapra öntjük. A megmaradt szederpürét elkeverjük a következő krémsajtos résszel, és lassan csorgatva a formában lévő szedres rész közepére öntjük (úgy, mint a zebratortánál). A megmaradt krémsajtos résszel pedig szintén így járunk el. Egy fogpiszkálóval összecirmozzuk a tetejét, és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőben megdermesztjük.